Православен молитвослов

 

Чуй гласа на нашата молитва, Човеколюбиви

Чуй гласа на нашата молитва, човеколюбиви Владико Господи Иисусе Христе, и милостиво погледни на нас, Твоите раби, които пристъпваме към Тебе с вяра, като се уповаваме на Твоето неизменно обещание.

Понеже Ти рече: "Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде дадено", и още: "Искайте и ще ви се даде".

Затова ние недостойните Те молим – не си спомняй нашите беззакония и не ни въздавай според многото прегрешения, с които често гневим Твоята благост, но помилвай ни по Твоята безкрайна милост и удостой ни с щедростите на Твоята неизказана любов.

Избави ни от невидимия враг и неговите примки, които той е разпрострял по всички пътища на живота, за да ни улови и ни направи свои служители и нещастни жертви.

Пази ни от видимите наши врагове; лукавите им кроежи изобличи и осуети.

Изпълни всичките ни добри желания и не допускай лишения и бедствия да ни доближават.

Закриляй ни от зли обстоятелства, от нещастие, скръб и болест.

Благоприятни да Ти бъдат, всещедри Господи, молбите ни и приеми пред престола на Твоето владичество делата, които в Твое име вършим.

Защото Ти си Бог на милостта и на любовта и на Тебе отдаваме слава, чест и поклонение, с безначалния Твой Отец и с пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега, всякога, и во веки веков! Амин!

 

Към съдържанието на Православната Читалня
Емайл


Pravoslavieto.com - Българският Православен портал в Интернет
    www.Pravoslavieto.com